سویق ، ناشناخته اما مقوی

سویق ناشناخته اما مقوی

سویق ، ناشناخته اما مقوی

سویق از خوراکی های کمتر شناخته شده و بسیار سودمند در طب سنتی محسوب می شود. شاید نام آن برای شما تازگی داشته باشد اما همین آردی که برای تهیه ی حلوا تفت داده می شود، نوعی سویق است و تاریخچه ای قدیمی دارد.

کلمه ی “سویق” عربی است و فارسی زبانان قدیم به آن “پَست” می گفته اند. در اصل سویق نوعی آرد تفت داده شده است و به طور کلی برای تقویت بدن استفاده می شود. سویق از غلات، حبوبات و هسته ی میوه ها تهیه می شود و رایج ترین آن ها عبارتند از: سویق گندم، سویق جو، سویق عدس، سویق سنجد، سویق برنج، سویق سیب و سویق دانه ی انار و سویق کامل که ترکیبی از چند سویق است.

سویق گندم

 

خواص سویق

سویق ها علاوه بر اینکه خوراکی هستند، بیشتر خواص دارویی دارند و طبق توصیه ها، حفظ تعادل در استفاده از آن مهم است و حدالامکان آن را وارد رژیم غذایی بلند مدت خود نکنید. سویق های گندم و جو پر کاربردترین سویق ها هستند که به طور کلی برای افراد توصیه می شود. مصرف سویق برای کودکانی که در سنین رشد به سر می برند ، بسیار توصیه شده است.

از دیگر خواص سویق همچون مقوی بودن، افزایش استحکام بدن، چاق کننده، افزایش شهوت، تقویت دست و پا نیز می توان نام برد. البته سویق انواعی دارد که خواص انواع آن با هم فرق می کند. هر سویق بسته به اینکه از چه چیزی تهیه شده، طبع متفاوت از دیگری دارد؛ برای مثال سویق جو مانند خود جو طبع سرد و خشک دارد.

 

————————————————————————————————————————————————————————————                    قصد دارید سویق بخرید؟ به فروشگاه سیمرغ، بخش سویق مراجعه کنید!

————————————————————————————————————————————————————————————

چگونگی مصرف سویق

روش مصرف سویق نیز از نام آن گرفته شده چون نیازی به جویدن ندارد و به سمت حلق سوق داده می شود. سویق را می توان همانگونه خشک و یا به صورت ترکیبی با شیر و یا آب میل کرد. برای کودکان نیزمی توان از سویق مخصوص کودک استفاده کرد چون از ذرات با قابلیت انحلال بیشتری تهیه شده و نرمی مناسبی دارد. علاوه برروش ترکیبی، می توان از سویق کودک، فرنی نیزتهیه کرد.

 

خواص سویق در روایات و طب اسلامی

خوردن سویق براساس روایات در طب اسلامی نیز توصیه شده. به فرمایش امام صادق (ع) سویق گوشت می رویاند و استخوان را استحکام می بخشد. سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملا جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد. گفتنی است که در بیشتر روایات، منظور از سویق همان سویق گندم و جو است.

سویق در طب اسلامی

سویق کودک و فواید آن

این سویق از ذرات ریزتر و با قابلیت انحلال در شیر تهیه می شود تا شرایط برای استفاده ی کودکان دلبندتان مهیا باشد. در دوران بارداری هم مادر و هم کودک می توانند زیر نظر پزشک مرتبط از سویق استفاده کنند به طوری که مادر با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد می دهد و نوزاد بدین گونه استخوان های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی نیز می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود. از سنینی که کودک به سن غذا می رسد می تواند سویق را بخورد.

 

سویق کودک

 

اگر کودک نتوانست بخورد آن را با شیر مخلوط کنید ولی سویق خالی خواص مخصوص خودش را دارد.همچنین برای وزن گیری جنین در سه ماهه پایانی بارداری،استفاده از سویق با مشورت پزشک مربوط مفید است.

درباره نویسنده

مهشاد رضاپور ،کارشناس فناوری اطلاعات، طرفدار کتاب ، موسیقی ، کار های هنری ، ورزش و فعال در حوزه سلامت